FRANSE BRODEN EN ANDERE BUITENLANDSE BRODEN

FRANS BOERENBROOD

Het brood is gemaakt van Franse tarwe en rogge. Het bevat 1,7% van het meelgewicht aan zout. Naast een krokant bereidingsmiddel bevat het brood olijfolie. Bij de productie van het brood wordt gebruik gemaakt van een voordeeg, dat een bepaalde rijpingstijd kent, daarnaast kent het brood een zeer lange rijstijd, hetgeen de malsheid en de versheid ten goede komt.


FRANS PLATTELANDSBROOD VAN LICHT VOLKOREN MEEL

Het brood wordt gemaakt van Frans licht volkorenmeel. Het bevat 1,7% van het meelgewicht aan zout. Als rijsmiddel is een natuurlijke desem gebruikt. De deegbereiding wordt gestart met een voordeeg, dat minimaal 12 uur gerijpt heeft. Bij het bassineren* wordt gebruik gemaakt van water en olijfolie. Het brood kent het brood een zeer lange rijstijd, hetgeen de malsheid en de versheid ten goede komt.

*Bassineren is het toevoegen van water aan het eind van het deegbereidingsproces. Het water wordt in het deeg opgenomen en verdampt bij het bakken, zodat een open broodstructuur ontstaat.


FRANS VOLKORENBROOD

Het brood wordt gemaakt van Frans volkoren meel gecombineerd met een voordeeg van tarwe, water, een natuurlijke desem en weinig gist.  Verder bevat het brood geen toevoegingen. Het brood kent een rijstijd van minstens 15 uur alvorens het gebakken wordt. Het brood kent drie versies, namelijk de pure, die met vruchten en noten, alsmede de versie met verse kruiden. Zie ook onder verrijkte broden.


FRANS VOLKOREN/ROGGEBROOD

Het is een smaakvol brood gemaakt van Frans volkorenmeel en Frans roggemeel. Als rijsmiddel wordt een natuurlijke desem gebruikt en een kleine hoeveelheid gist. De rijstijd bedraagt minstens 15 uur. Het brood wordt zowel met als zonder zaden gemaakt. Het brood heeft een structuur die vaster is dan het gemiddelde Nederlandse brood, doch heeft een rijke en volle smaak en is mals van aard. Het is een zeer voedzaam brood.


FRANS STEENGEMALEN MEERGRANENBROOD (Tour de mains)

Het meel van deze broden is gemalen op authentieke molenstenen, waardoor de intensieve originele smaak van licht volkoren graan en van spelt hervonden wordt. Het brood bevat een melange van verrijkte granen, havervlokken en zonnebloempitten. Het is vast van structuur. Het is een aanrader voor bij het ontbijt.


FRANS MULTI MEERGRANENBROOD

Het brood doet zijn naam eer aan, want het bestaat uit volgende granen : zonnebloempitten, gierst, sesamzaad, geel lijnzaad, bruin lijnzaad, gehakte soja. Verder bevat het geroosterde maïs, geroosterde gemoute tarwebloem, gemout gerstemeel en gebrande tarwe, tarwekiemen. Het brood heeft een subtiele en eenduidige smaak.


GRIEKS LANDSBROOD

Het brood wordt gemaakt van volkorenmeel, maismeel en tarwebloem. Het bevat 1,7% van het meelgewicht aan zout. Naast een bereidingsmiddel worden honing, olijfolie en nigellazaadjes aan het deeg toegevoegd. Het brood wordt naar Grieks gebruik gemaakt als breekbrood.


COTTAGEBROOD

Cottagebrood is een van oorsprong Schots brood. Het is een eenvoudig brood. Kenmerkend is de vorm van twee bollen deeg op elkaar. Door het bakken worden deze één brood met behoud van vorm. Wij hebben het brood verrijkt met verse kruiden. Deze kunnen naar smaak worden gevarieerd. Standaard voegen wij verse tijm, verse bieslook en verse peterselie toe. Het brood past bij elke maaltijd. Het wordt in de regel enkel met wat boter gegeten.


TURKSE BRODEN.

Het is een plat brood gemaakt van tarwebloem en griesmeel. Het bevat 1,7% van het meelgewicht aan zout, alsmede olijfolie en ei. Het is zeer geschikt om rijkelijk te beleggen met een roomkaas, sla en zalm, dan wel met Franse kazen.


NEDERLANDSE BRODEN

Het onderscheid heeft te maken met de vorm van het brood. Vloerbroden kennen een ovale vorm, ze worden als het ware plat op de vloer gebakken. De busbroden kennen een rechtere vorm. Ze worden in traditionele bakblikken gebakken. Ze zijn respectievelijk gemaakt van tarwebloem (wit), een combinatie van tarwebloem en volkorenmeel dan wel van volkorenmeel alleen. Ze bevatten 1,7% van het meelgewicht aan zout. Aan het meel wordt een broodpoeder als verbeteraar toegevoegd. tenslotte wordt een kleine hoeveelheid boter aan het deeg toegevoegd.


SPELTBROOD

Spelt is een gezond alternatief voor tarwe, omdat het minder fytinezuur bevat. Het zuur belemmert de opname van mineralen. Spelt levert een eiwitrijk meel tussen de 12 en 15 %. Dit brood is gemaakt van Limburgs speltmeel en Franse tarwe.


MEERGRANEN BROOD POESTA

Het is een donker brood met gezonde zaden en een grof karakter, een stevige bite en uitstekende malsheid. Het bevat naast rogge, haver, boekweit, lijnzaad, soja en zonnebloempitten, 1,7% van het meelgewicht aan zout, alsmede een verbeteraar.


MEERGRANENBROOD TOENDRA

Toendra is een meergranensoort voor een goudblond meergranenbrood, rijk gevuld met pompoenpitten en geroosterde tarwekiemen. Onderscheidend van smaak met een spekkige kruim en een unieke malsheid.WILT U HET OVERIGE ASSORTIMENT BEKIJKEN KLIK DAN OP ASSORTIMENT. WENST U TE BESTELLEN KIES DAN BESTELLIJST. DE BESTELLIJST HERHAALT ALLE PRODUCTEN. U HOEFT DAN ENKEL EEN KEUZE TE MAKEN.

BROODNUMMER, GEWICHT, PRIJS NUMMER, GEWICHT, PRIJS
FRANSE EN ANDERE BUITENLANDSE BRODEN
FRANS BOERENBROOD VAN TARWE EN ROGGEF1 650 gram € 3.10 F1a 350 gram € 1.75
FRANS PLATTELANDSBROOD VAN LICHT VOLKOREN MEELF2 650 gram € 3.10 F2a 350 gram € 1.75
FRANS VOLKORENF3 650 gram € 3.35F3a 350 gram € 1.80
FRANS VOLKOREN/ROGGE F4 650 gram € 3.45NVT
FRANS VOLKOREN/ROGGE MET ZADEN
F5 650 gram € 3.55

F5a 350 gram € 2.00

FRANS STEENGEMALEN MEERGRANENBROOD600 gram € 3.95
FRANS MULTI MEERGRANENBROOD650 gram € 4.35350 gram € 2.50
GRIEKS LANDBROOD VAN TARWE, MAISMEEL EN VOLKORENMEEL650 gram € 3.10 € 1.75
COTTAGE KRUIDENBROOD (VERSE KRUIDEN)650 gram € 3.60NVT
VLOERBROOD WIT

900 gram € 2.85NVT
TURKS BROOD350 gram € 1.75NVT
NEDERLANDSE BRODEN
VLOERBROOD TARWE900 gram € 2.85NVT
VLOERBROOD VOLKOREN 900 gram € 2.85NVT
BUSBROOD WIT900 gram € 2.85450 gram € 1.60
BUSBROOD TARWE900 gram € 2.85450 gram € 1.60
BUSBROOD VOLKOREN900 gram € 2.85450 gram € 1.60
SPELTBROOD650 gram € 2.85NVT
POESTABROOD , MEERGRANENBROOD 900 gram € 3.20500 gram € 1.95
TOENDRA MEERGRANENBROOD900 gram € 3.40450 gram € 1.80