TRADITIONEEL FRANS BROOD


STOKBROOD / BAGUETTE

Ons stokbrood en baguettes zijn naar keuze gemaakt van Frans tarwebloem of van Frans tarwebloem in combinatie met roggemeel of van Frans volkorenmeel of  van Frans meel, waaraan zaden zijn toegevoegd. Alle broden bevatten 1,7% zout, alsmede olijfolie. Aan het einde van het kneedproces wordt extra water aan het deeg toegevoegd (gebassineerd), teneinde de typische stokbrood structuur te bewerkstelligen. De productie van deze broden begint met een voordeeg, dat geruime tijd gerijpt is, verder worden ze geheel handmatig verwerkt. Als rijsmiddel wordt naast een beetje gist een natuurlijke desem gebruikt.

De stokbroden maken wij 400 gram zwaar. Het afweeggewicht van de hier genoemde baguettes is 150 gram.


STOKBROOD EN BAGUETTES VAN FRANSE BLOEM.

Het gebruik van originele Franse bloem levert een smaakvol en mals product op. Dit wordt mede bewerkstelligd door de grote opnamecapaciteit van water, die de bloem heeft, welke op zich weer een gevolg is van de vele zonuren die de tarwe bij de groei heeft genoten. Het is, zeker onder bakkers, bekend dat water de beste broodverbeteraar is die er bestaat.

STOKBRODEN ENBAGUETTES MET ZADEN EN ZEMELEN (lINSON)

Deze wordt speciaal aanbevolen. Het brood is rijk aan onverzadigde vetzuren. Met name Omga-3, dat goed is voor ons organisme en dat maar in weinig voedingsproducten voorkomt. Dit wordt bewerkstelligd door toevoeging van een rijkelijke hoeveelheid zaden en zemelen aan het broodmeel

STOKBRODEN EN BAGUETTES MET KERRIE EN LIJNZAAD

De standaardbaguette van witte tarwe wordt verrijkt met kerrie en lijnzaad, Dit resulteert in een zeer smaakvol brood, dat met recht ook zonder beleg kan worden gegeten. Gecombineerd met Franse kaas is het een lekkernij van de bovenste plank. Het brood geniet veel liefhebbers.


OPMERKING!

Zowel de stokbroden als de baguettes worden geheel handmatig gemaakt. Het zijn zogenaamde artisanale borden.  Wij bakken ze voor 80% af, hetgeen betekent dat de gebruiker ze zelf geheel moet afbakken om een krokante korst te bewerkstelligen. Deze methode wordt gevolgd omdat een geheel afgebakken brood zijn krokante korst verliest. Dit is niet te voorkomen omdat brood de eigenschap heeft omgevingsvocht in zich op te nemen. Op deze wijze kan een optimaal gebakken brood worden genoten.


Bijzondere-broden-stokbrood
BROODPRIJS PERSTUKPRIJS HALF
STOKBROOD WIT€ 2.10
STOKBROOD TARWE/ROGGE€ 2.10
STOKBROOD WIT MET GEROOSTERDE ZADEN EN ZEMELEN€ 2.25
STOKBROOD MET KERRIE EN LIJNZAAD€ 2.25
BAGUETTE WIT€ 1.10
BAGUETTE MET GEROOSTERDE ZADEN EN ZEMELEN€ 1.15
BAGUETTE MET KERRIE EN LIJNZAAD€ 1.15