KEUZE-OVERZICHT  WORKSHOPSMAAK EEN KEUZE UIT HET VOLGENDE:

DE CURSUSDAG WORDT IN OVERLEG BEPAALD. ONZE  VOORKEUR GAAT DAARBIJ UIT NAAR DE DINSDAGEN EN DE ZATERDAGEN. ZOWEL OVERDAG ALS ‘S-AVONDS IS MOGELIJK. DAARBIJ REKENING HOUDEN MET EEN MINIMALE DUUR VAN 3 UUR.

DE CURSUSPRIJS BEDRAAGT € 47,50 INCLUSIEF BTW PER PERSOON.

U KUNT ZELF EEN VOORSTEL DOEN VOOR EEN CURSUSONDERWERP. U KUNT OOK EEN KEUZE MAKEN UIT DE VOLGENDE ONDERWERPEN,WAARBIJ OOK COMBINATIES MOGELIJK ZIJN.

1. Basis broodbakken

In deze les bakken de deelnemers bus- en vloerbroden. Daarbij besteden wij aandacht aan de diverse meelsoorten en begrippen, met als doel dat de deelnemer leert wanneer hij welke meel- of bloemsoort hij moet gebruiken voor het beste resultaat.

2. Luxe broden.

Dit zijn broden die gebakken zijn van verrijkt deeg.  Verrijkt deeg is deeg waaraan bepaalde producten worden toegevoegd zoals eieren, boter, olie enz. Veelal worden in deze broden vullingen verwerkt, hetzij zoete, zoals suiker en rozijnen, hetzij hartige, zoals olijven,  pesto. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

3. Krokante broodjes.

In deze les ligt de nadruk op de techniek van het deeg maken en het onder stoom afbakken van de broodjes. Vervolgens komen enkele variaties aan bod. Bijzondere aandacht krijgt het bagnat broodje.

4. Zachte broodjes.

Ook bij het bakken van broodjes kan met het deeg gevarieerd worden.  Met name het luxe deeg leidt tot aantrekkelijke producten, zoals broodjes gevuld met banketbakkersroom of met kersen. Zwitserse koeken.

5.  Speciale broden.

In deze les komen enkele  bijzondere broden aan bod, zoals notenbroden mueslibroden, jagersbrood, pizzabodems, oriëntaalse broden, waarbij desgewenst naar eigen inzicht recepten kunnen worden aangepast.

6. Franse broden.

In deze les leggen we de nadruk op het bakken van stokbroden en enkele andere Franse broden. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het vormen van de broden.  Omdat deze broden een desem bevatten, maakt het starten van een eigen desem onderdeel uit van de les.

7.  Limburgse vlaaien.

Traditioneel gezien zijn dit vlaaien gemaakt van gistdeeg en fruitvullingen, al dan niet voorzien van een deksel of raster. De nadruk ligt op de bereiding van het deeg en op het eigen maken van de techniek.

8. Luxe vlaaien en ander gebak.

De mogelijkheden hierbij zijn legio. Er wordt aandacht besteed aan de diverse bodems, zoals bladerdeeg soezendeeg, zandtaartdeeg en mogelijke combinaties daarvan. De harde wener mag hierbij niet ontbreken.

9. Bladerdeeg en bisquitbodems maken.

Aan bod komen zowel het gewone, als het gerezen bladerdeeg. Het lijkt een moeilijke aangelegenheid, doch met het hanteren van de juiste techniek en het hebben van geduld is deze klus gemakkelijk te klaren.

Bij de bisquitbodems ligt de nadruk op het gebruik van standaard grondstoffen, zoals gewone bloem. Zowel de koude als de warme methode komen aan bod.

.Bakkerij bijzondere broden

Contact

Heeft u vragen of heeft u suggesties voor een workshop, laat het ons weten. Mogelijk kunnen we maatwerk leveren.